Sådan holder du overblikket over guldet i din garderobe

Du har sikkert klædeskabet fyldt med tøj, men alligevel står du nogle gange og føler, at du ikke har noget at tage på. Du kender sikkert også til vanen med kun at bruge de øverste stykker tøj fra hver bunke i skabet. Læs med her, og få nogle gode tips til, hvordan du kan organisere din garderobe, så du ikke glemmer en masse guld i mængden. Du vil højst sandsynligt opleve en følelse af at have fået mere tøj, når du får overblikket over, hvor meget dit skab egentlig rummer af lækre items.

Opdel dit tøj efter kategori

Når du står om morgenen og leder efter noget at tage på, finder du det langt hurtigere, hvis dit tøj er kategoriseret. Du har ofte en ide om, hvorvidt du ønsker at have en pæn top eller en afslappet T-shirt på, og det er derfor meget nemmere at finde det rigtige, hvis du ved præcis, hvor du skal lede. Læg eller hæng skjorter sammen, bukser sammen osv., så har du altid et overblik over, hvad du har inden for de forskellige kategorier. Ved at kategorisere dit tøj undgår du, at mindre stykker tøj som toppe forsvinder i mængden af store sweatere og sweatshirts.

Skuffer frem for skabe

Hylder i dit klædeskab kan hurtigt blive uoverskuelige. Ofte har vi bunker inde bagved, som vi glemmer alt om, og som derfor sjældent ser dagens lys. Høje bunker af tøj i et skab bliver hurtigt rodede og svære at holde orden i. De vælter, når du skal bruge noget af det nederste fra bunken, og det er i det hele taget svært at have overblik over, hvilke items du egentlig har. For at få mere overblik og orden kan du med fordel vælge skuffer i bunden af dit skab. Hvis du har plads, kan du supplere dit skab med en kommode. Når dit tøj er placeret i skuffer, kan du langt lettere se, hvilket udvalg du har. Du skal ikke lede inde bagved, og du overser ikke så let dine forskellige items.

Skift efter sæsonen

Hvis du ikke er så heldig at have et lækkert walk-in closet, hvor alt dit tøj kan være på én gang, så kan du blive nødt til at sortere din garderobe efter sæsonen. Du får langt mere glæde af dit tøj, hvis det ikke er proppet ind i et overfyldt skab eller hænger alt for tæt på en bøjlestang. Pak derfor gerne det tøj væk, som du på ingen måde får brug for i den nuværende årstid. Vinterfrakker og striktrøjer i uld skal pakkes væk om sommeren, mens shorts og stroptoppe ikke er relevante i dit klædeskab om vinteren. Hvis du fjerner det tøj, som ikke kan bruges denne sæson alligevel, får du et meget bedre overblik over det tøj, der kan bruges. Du vil opleve, at det føles lidt som at få nyt tøj, når du igen skal pakke det gemte tøj ud af kasser og poser til en ny sæson.

Leave a Reply