Sådan slipper du af med morkroppen efter fødslen

Går du og drømmer om at få din gamle krop tilbage efter fødslen? Mange kvinder er utilfredse med deres kropsform efter en graviditet og kan ikke vente med at komme i træningscentret for at få det overskydende fedt fjernet. Dog er det vigtigt at tænke på, at din krop har været udsat for et stort pres under graviditeten, og at den derfor har brug for en langsom opstart angående træningen. Dog kan du sagtens starte blidt ud og ende op med at have nogle gode træningsture, så morkroppen pludselig snart kan vinkes farvel til. I det følgende får du en række tips og tricks til, hvordan du kan slippe af med de overskydende fedtdepoter efter fødslen.

Kom ud i den friske luft

Selvom du lige er vendt hjem fra hospitalet med din søde lille baby, kan du sagtens begynde at finde et par behagelige sko frem fra skabet. En dejlig, frisk tur med barnevognen er nemlig et godt udgangspunkt, når du ønsker at tabe dig efter fødslen. Start ud med en lille tur om dagen, når dit barn skal sove en af sine mange lure, og begynd derefter langsomt at gøre turen lidt længere. Gåturen vil klart hjælpe dig med at se begyndende resultater, og så er en portion frisk luft altid skønt – især hvis du er blevet vækket af babyen tre gange natten forinden.

Træn derhjemme

Efter fødslen er der meget hjemmetid, så du har en god ro og orden til at lære din nye rutine at kende sammen med dit kære barn. Derfor er det også oplagt at udnytte de mange timer i hjemmet til at få kørt nogle træningssektioner igennem på stuegulvet et par gange om ugen. Fokuser på mave- og balleøvelser, så du får fedtet væk lige netop de steder, som det har sat sig under graviditeten. Træningsøvelserne kan for eksempel nemt foregå, imens din baby tager snupper en lur. Du kan også, når kroppen er klar til det, starte med at løfte din baby under nogle af dine øvelser, så du ligeledes kan få en god portion styrke tilbage i kroppen.

Hop ned i træningscentret 6 uger efter fødslen

6 uger efter du har født, kan din læge informere dig om, at din livmoder har trukket sig sammen, og at du derfor er ved at finde tilbage til et før-graviditets stadie. Hermed er det for alvor tid til at finde træningsskoene frem og komme ned i det lokale fitnesscenter. Her er der diverse hold, som du kan tilmelde dig, så din motivation lettere kan vedligeholdes. Der findes tilmed efterfødselshold, hvor du kan tage dit barn med, hvilket sikrer en sjov time både for dig selv og dit barn.

Forkæl dig selv

Indimellem al den hårde træning for at få kroppen tilbage på rette spor, kan du godt tillade dig at forkæle dig selv med for eksempel en skøn omgang massage eller en ansigtsbehandling. Hermed kan du få lidt ekstra energi på de dage, hvor søvnen ikke har fået den nødvendige opmærksomhed. Er du desuden en af dem, der desværre har fået åreknuder under graviditeten, kan du heldigvis vinke farvel til disse ved hjælp af åreknudebehandlinger. Læs mere om behandling af åreknuder på denne hjemmeside.

Leave a Reply